ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

Εδώ και αρκετά χρόνια, το δημόσιο ενδιαφέρον για την κομποστοποίηση οργανικών υλικών αυξάνεται και η τεχνολογία κομποστοποίησης είναι μια αποδεδειγμένη τεχνολογία για την αντιμετώπιση ενός μεγάλου μέρους των οργανικών αποβλήτων. Αυτή η τεχνολογία είναι ευρέως αποδεκτή και εφαρμόζεται από δήμους και επιχειρήσεις σε ολοένα και μεγαλύτερη κλίμακα.

ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Το σύστημα της EURO Bagging είναι μια τεχνολογία κομποστοποίησης κατά την οποία οι πρώτες ύλες αναμιγνύονται σύμφωνα με μια συγκεκριμένη αναλογία σε μεγάλες πλαστικές σακούλες, έτσι ώστε η διαδικασία κομποστοποίησης να επηρεάζεται δύσκολα από την επίδραση της βροχής, του ανέμου και δεν υπάρχει σχεδόν καμία εκπομπή οσμής. Η διαδικασία βασίζεται στο κατάλληλο μείγμα άνθρακα και αζώτου εντός των υλικών και ελέγχεται μέσω της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με την εξαναγκασμένη παροχή οξυγόνου συν μια κατάλληλη δόση βακτηρίων. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους κομποστοποίησης, το κλειστό σύστημα κομποστοποίησης προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα:

  • Καθόλου ή σχεδόν καθόλου εκπομπή οσμών
  • Εξοικονόμηση χώρου έως και 65%
  • Δεν απαιτεί πρόσθετο χειρισμό που εξοικονομεί χρόνο και χρήμα
  • Δεν απαιτεί σημαντικές επενδύσεις σε πάγια μηχανήματα
  • Δεδομένου ότι είναι μια πλήρης ελεγχόμενη διαδικασία, είναι 2 έως 3 φορές ταχύτερη
  • Η ποιότητα του τελικού προϊόντος είναι διαχειρίσιμη δεδομένου ότι η διαδικασία είναι ελεγχόμενη

ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΟΣΜΩΝ

Η εκπομπή οσμών είναι μια από τις κύριες πτυχές σχετικά με το περιβάλλον και τη θέση όπου γίνεται η κομποστοποίηση οργανικών αποβλήτων. Στα παραδοσιακά συστήματα αυτό το ζήτημα ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστεί και να ελεγχθεί λόγω του ανοιχτού χαρακτήρα της διαδικασίας. Το κλειστό σύστημα κομποστοποίησης χαρακτηρίζεται από καθόλου ή σχεδόν καθόλου εκπομπή οσμών. Η διαχειρίσιμη σταθερή ροή αέρα στο σάκο δημιουργεί τις βέλτιστες συνθήκες για αερόβια δραστηριότητα λόγω της οποίας η διαδικασία κομποστοποίησης μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την παραγωγή δυσάρεστων οσμών.

Η όλη διαδικασία λαμβάνει χώρα σε κλειστό σύστημα. Ως εκ τούτου, το προϊόν κομποστοποίησης δεν εκτίθεται στον εξωτερικό αέρα. Επιπλέον, το κομπόστ δεν μετακινείται, οπότε το ίδιο το υλικό παραμένει “σε ηρεμία”. Με αυτόν τον τρόπο, εξαλείφονται οι κύριες αιτίες της πραγματικής εκπομπής οσμών.

ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΕΥΕΛΙΞΙΑ

Το κλειστό σύστημα κομποστοποίησης προσφέρει τη βέλτιστη ευελιξία σε σχέση με κλειστά εργοστάσια λιπασματοποίησης. Το κλειστό σύστημα είναι κινητό, επομένως κατ ‘αρχήν η διαδικασία μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε. Δεν είναι πλέον απαραίτητο να μεταφέρετε υλικά σε μεγάλες αποστάσεις. Οι απαιτήσεις τοποθεσίας για το κλειστό σύστημα είναι ελάχιστες. Οι ακόλουθες απαιτήσεις ισχύουν για την επεξεργασία περίπου. 200 τόνων προϊόντος:

  • μια επιφάνεια πλάτους 8 μέτρων και μήκους 70 μέτρων
  • τρεχούμενο νερό
  • πρίζα ηλεκτρικού ρεύματος

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Υλικό προς επεξεργασία: Το υλικό που πρόκειται να επεξεργαστεί πρέπει να μειωθεί σε μέγεθος το πολύ από 10 έως 15 εκατοστά, ανάλογα με το είδος του υλικού.

Υλικό ανάμιξης: Δημιουργήστε ένα μείγμα διαφόρων υλικών με αναλογία (άνθρακα:αζώτου) C: N 20-40 / l.

Προσθέστε νερό: Ανάλογα με το μείγμα, προσθέστε 50 έως 60% νερό.

Γέμισμα σάκων: Γεμίστε το σάκο μέσω του μηχανήματος κομποστοποίησης και στη συνέχεια συνδέστε το φυσητήρα που παρέχει τη βέλτιστη παροχή οξυγόνου.

Ελέγξτε τη διαδικασία: Για 12 έως 15 εβδομάδες, η θερμοκρασία πρέπει να ελέγχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε η διαδικασία να μπορεί να προσαρμοστεί ελαφρώς εάν είναι απαραίτητο.

Κοσκίνισμα: Μετά τη διαδικασία κομποστοποίησης, το προϊόν πρέπει να κοσκινίζεται κατά το οποίο τα υπερμεγέθη κλάσματα μπορούν να υποστούν ξανά επεξεργασία.

Τελικό προϊόν: Τώρα, το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα ομοιογενές προϊόν που είναι κατάλληλο για πολλούς σκοπούς.

ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Η ECOSOLUTION σε συνεργασία με την EURO BAGGING μπορεί να σας προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις μηχανικής κομποστοποίησης κλειστού τύπου. Με γνώμονα τις ανάγκες ετήσιας παραγωγής και επεξεργασίας υλικού μπορούμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το κατάλληλο μηχάνημα κομποστοποίησης.

 

 

 

 

 

(κάντε κλικ στο μηχάνημα που σας ενδιαφέρει για περισσότερες πληροφορίες)